lørdag 13. april 2013

Mozarella og tomatsalat med eple og rødløkskompott



Herlig forrett som passer å servere før de fleste hovedretter, en forrett som er velsmakende og som ikke er så veldig mettende. I tillegg er den enkel å tilberede og det meste kan gjøres på forhånd.

TIL 4 PORSJONER TRENGER DU:

3 store eller 4 litt mindre tomater i pene skiver
2 mozarellakuler i pene skiver
Finhakket spekeskinke (kan sløyfes)

 EPLE OG RØDLØKSKOMPOTT:

1 rødløk i tynne båter
1/2 eple i tynne båter
1/2 dl vineddik
1/2 dl rødvin
3/4 dl sukker
2 store ts honning
1 ss balsamico
 
Ha alle ingrediensene i en kasserolle, kok opp og la kompotten koke over svak varme til den tykner.
Den skal være ganske fast slik at den ikke flyter utover når den skal serveres. Smak om kompotten er søt nok, eller om den trenger litt mere syre, da tilsetter du litt presset citron eller litt mere sukker.

Legg fire skiver mozarella på hvert fat med tomatskiver over, legg på en skje med kompott og pynt med grønt, persille eller gressløk.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar