mandag 22. april 2013

Pannestekt laks med tagliatelle og kremet spinat


 Så ofte som vi spiser laks er det bra det er sunn mat,vi spiser ikke laks bare til middag heller, men ofte laks i en eller annen variant til lunsj også. I dag har jeg stekt laksen på stekepannen i godt smør, og som tilbehør ble det pasta og en nydelig kremet spinatstuing. Spinat er nydelig når den tilberedes på denne måten.

DU TRENGER TIL FIRE PERSONER:

8 små eller 4 store laksefileter uten skinn og bein
Litt raspet sitronskall
Salt - pepper
Smør til steking

La smøret bli nøttebrunt før du legger i laksefiletene og strø på salt og pepper sammen med litt raspet sirtonskall.
Stek på middels varme til filetene så vidt er gjennomstekt, heller i minste laget enn for mye stekt.
Kok pasta etter anvisningen på pakken.

KREMET SPINAT

2 finhakket sjalottløk
1 fedd finhakket hvitløk
Olivenolje
Ca. 250 gr frisk spinat
1 dl fløte
1 ss dijonsennep
Salt og pepper

La sjalottløk og hvitløk få surre i olivenolje til det blir mykt og blankt. Tilsett spinaten og vend den rundt til den faller sammen. Tilsett fløte og dijonsennepen, la det hele stå og småkoke over svak varme til fløten koker litt inn, smak til med salt og pepper.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar