tirsdag 23. april 2013

Grovbrød med havregryn


Dette er et utrolig saftig og godt brød bakt av bare grovt mel. Brødet henger godt sammen slik at det er godt å skjære fine tynne skiver av, og er derfor et veldig godt nistebrød.

TIL 3 STORE BRØD TRENGER DU:

1 kg sammalt fint mel
500 gr sammalt grovt mel
200 gr havregryn
10 gr knuste linfrø
150 gr hele hvetekorn
1 liter kruskakli
1 dl solsikkekjerner
1 dl gresskarkjerner
1/2 dl god olje
50 gr gjær
2 ts salt
2 dl yoghurt naturell
2 l lunkent vann


Bland alt det tørre i kjøkkenmaskinen, rør gjæren ut i litt av det lunkne vannet og bland inn yoghurten. La maskinen gå sakte mens du sper med deigvæsken, tilsett oljen i en tynn stråle til slutt.. Arbeid deigen til en seig litt klissete deig og bruk mere mel eller vann hvis deigen blir for fast eller for bløt. Dekk med plast og la deigen stå lunt til heving ca. 1 time. Bruk en sleiv el. og slå deigen sammen igjen og la den heve en gang til, det tar ca. 20 minutter  Dekk formene med bakepapir eller smør formene godt. Øs deigen dirrekte opp i formene, glatt litt til med våte fingre og stek brødene på nederste rille i ca. 50 - 60 minutter ved 200 grader.
Avkjøl brødene på rist. Fine å fryse



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar