lørdag 19. august 2017

Små terter på rester


Med noen plater frossen butterdeig, noen rester fra kjøleskapet og masse små tomater ble disse nydelige små tertene til. Egentlig er dette restemat, da innholdet faktisk er rester av ymse slag, men tertene ble skikkelig gode og ble servert til uventet lunsjbesøk. Bruk de rester du har, men hovedingrediensen er tomater, har du ikke chorizopølser kan du bruke spekemat, annen pølse med krydder, spekepølse eller en påleggsrest, av ost kan du bruke osteskalker eller osterester av det osteslaget som du har


DETTE BRUKTE JEG:

4 plater frossen butterdeig
1 egg
Ca. 1/2 - 1 dl fløte eller creme fraiche
Salt - pepper
1/2 rødløk i tynne skiver
1 fedd finhakket hvitløk
2 små chorizopølser
Små tomater delt i to
Ca. 2 dl raspet ost (en rest)
Olivenolje


Ta butterdeigplatene ut av fryseren og legg de på en stekeplate med bakepapir. Ha litt olje på stekepannen og la rødløk og hvitløk få surre til det blir mykt. Tilsett pølse el. i små biter og la dette surre til det blir varmt.
 Del butterdeigplaten i to slik at du får 8 firkanter. Del en eller to av butterdeigplatene i tynne strimler som du lager kanter av, slik at du får 6 dutterdeig fitkanter. Pisk sammen egget og pensle kantene på de 6 firkantene før du legger på strimler til kanter så sitter kantstrimlene bedre. Fordel pølse/løkblandingen på de 6 firkantene og legg over så mange tomater som du får plass til, ha på aldri så lite salt og pepper. Bland fløten i det som er igjen av det sammenpiskede egget og tilsett salt og pepper. Hell ca. 1 ss av eggeblandingen over innholdet på hver butterdeigfirkant og topp med raspet ost. Stekes ved 200 gader i 10-12 minutter.


Da de 6 butterdeigsfirkantene var ferdig hadde jeg litt av løk/pølsefyllet igjen som ble puttet i et par små ildfaste former, fylt opp med rikelig av småtomater, helte over resten av eggeblandingen og toppet med rikelig av raspet ost. Smakte veldig godt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar