tirsdag 15. august 2017

Italiensk bondesuppe med bønner og bacon


En suppe med masse gode råvarer, mettende og med kraftig god smak av bacon og bønner. Serverer du et godt brød til er dette et godt middagsmåltid. Vil du bake denne gode focacciaen finner du oppskriften her

DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

Ca. 80 - 100 gr bacon i terninger
1 stor hakket løk
1 fedd finhakket hvitløk
1 selleristilk i tynne skiver
1 stor gulrot i terninger
1 persillerot i terninger
1-2 poterer i terninger
4-5 dl grønnsakskraft
1 boks hermetiske røde bønner
1 boks hermetiske hvite bønner
Olivenolje
Liten kvast rosmarin
Kvast timian
Salt - pepper
Klippet persille

 
Begynn med å kutte opp bacon, løk og hvitløk, ha litt olje i en tykkbunnet kasserolle eller en jerngryte og stek bacon lett brunt, tilsett løken og hvitløken, la alt surre på middels varme til løken begynner å få farge. Tilsett grønnsakene og la dette få surre et par minutter før du tilsetter poteter. Når alt er blandet godt tilsetter du kraft og krydder kvaster. La gryten koke opp, slå ned kokeplaten og småkok i ca. 30 minutter. Skyll bønnene godt i kaldt vann og hell de i gryten. Kok i 5-8 minutter til, mens du smaker til med salt og pepper. Tilsett mere kraft hvis suppen er for tykk. Serveres varm med persilledryss og godt brød.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar