torsdag 3. august 2017

Bruschetta med tomat, avocado og spekeskinke


I Italia får man bruschetta som en liten forrett mens man venter på middagen, den består av et stykke ristet brød med noe oppå - det kan være veldig forskjellig, alt etter hva man har i huset. I dag har jeg laget en bruschetta som kan serveres som en selvstendig rett til lunsj, eller når man har lyst på noe godt til kvelds. Den smaker også nydelig som en forrett, men da må den lages mye mindre


Bruk et brød som du liker godt, gjerne av typen landbrød og det kan godt være gammelt. Rist brødet i brødristeren eller i stekepannen med litt smør, har du et paninijern kan du godt bruke det.


TIL 4 STORE BRUSCHETTA TRENGER DU:

4 skiver brød
8 skiver god spekeskinke, gjerne seranoskinke
1 moden avocado i små terninger
1/2 finhakket rødløk
3-4 tomater i terninger
1 stort ffedd finhakket hvitløk
1/2 dl god olivenolje
Salt - pepper
presset sitron


Finhakk rødløken og legg den i iskaldt vann i 10-15 minutter før den skal brukes. Finhakk hvitløk, avocado og tomat - plommetomater synes jeg er aller best til denne lille retten og jeg pleier å ta ut innmaten i tomatene. Ha alt i en bolle og smak til med sitron, salt og pepper. Vend forsiktig rundt slik at det ikke blir til mos. Legg spekeskinke på skivene og dekk med rikelig tomatrøre - så er det bare å kose seg med et lettvint og utrolig velsmakende lite måltid.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar