onsdag 16. august 2017

Kanelsnurrer


I dag dufter det deilig bollebakst her hos oss, ja det smaker godt også - med nystekte kanelsnurrer. Egentlig er det riktig så trivelig å bake boller, og det er kjekt å ha litt på lur i fryseren. Hvis du er allergisk mot egg, kan du sløyfe egget og tilsette litt mindre hvetemel, og pensle bollene med melk i stedet for sammenpisket egg. Av denne porsjonen blir det ca. 25-30 boller, alt etter hvor store du vil de skal være


DU TRENGER:

900 - 1000 gr hvetemel
40 gr gjær
130 gr sukker
1 1/2 ts kardemomme
Liten klype salt
1 egg
5 dl melk
150 gr mykt smør

FYLL:

100 gr smør
5 ss sukker
2 ss kanel
Sammenpisket egg til pensling
Perlesukker og hakkede mandler til å strø over (kan sløyfes)


Lunk melken og ha den i bakebollen, smuldre i gjær og tilsett sukker, kardemomme, salt og egget. Start mikseren og hell i ca. halvparten av hvetemelet, så heller du på mere mel til du har tilsatt ca. 900 gram og litt mere hvis du synes deigen er for bløt. Så tilsetter du smøret i biter og lar mikseren gå til alt smøret er arbeidet inn og la mikseren fortsette å gå i ca. 8 - 10 minutter til. Dekk bakebollen med plast og sett den på et lunt sted til heving. La deigen heve til dobbelt størrelse og det tar ca. 1 - 1 1/2 time. Mens deigen hever, rører du sammen de tre ingrediensene til fyllet. Ta den ferdig hevede deigen ned på melet bakebord, del den i to og kjevle hver del ut til en rektangulær leiv på ca. 45x 55 cm.


 Smør fyllet på den ene halvdelen av leeiven og brett sammen på langs, kjevle lett over etter at du har brettet deigen sammen. Bruk en skarp kniv og og skjær remser som tvinnes sammen og snurres til en knute. Bollene legges på bakepapirkledd stekebrett og settes til etterheving i ca. 40 minutter. Pensle med egg, strø over perlesukker og hakkede mandler. Stek bollene ved 200 grader i ca. 10 minutter. Avkjøles på rist.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar