torsdag 10. august 2017

Franskbrød


Dette er et klassisk franskbrød bakt med smør, melk, egg og stekt i form. Brødet er ganske lettvint å
bake da det skal heve bare en gang, er nydelig på smak og har sprø skorpe. Franskbrød passer ekstra godt til skalldyr, ellers er daggammelt franskbrød mye brukt til arme riddere og for ikke å snakke om ristet franskbrød med nylaget syltetøy på. Franskbrød er mere vanlig i Danmark enn her til lands, så har du vært på en liten ferietur til Danmark har du nok fått servert franskbrød til morgenmad, så derfor er denne oppskriften på franskbrød  ervervet i Danmark.


DU TRENGER TIL 1 STORT BRØD:

3 dl melk
40 gr gjær
2 egg
100 gr mykt smør
1 ts salt
1 ss sukker
Ca. 550 gr hvetemel


Ha det meste av hvetemelet, salt og sukker i bakebollen. Pisk lett sammen eggene, (ta av litt til å pensle brødet med)  og hell eggene i bakebollen. Rør ut gjæren i lunken melk og hell det over melet mens du starter kjøkkenmaskinen. La maskinen gå og tilsett mere hvetemel til du får en passe deig. Og mens kjøkkenmaskinen går tilsetter du det myke smøret litt etter litt. La maskinen gå til alt smøret er arbeidet inn i deigen og la maskinen fortsette å gå i ca. 8 - 10 minutter til.  Ta deigen ned på melet bakebord og kna den lett. Form til et stort brød som legges i bakepapirkledd form. Vil du kan du lage to mindre runde brød. Sett brødet lunt til heving, og det skal heve til det går over kantene på formen, det tar ca. 40 minutter. Pensle brødet med egg og bruk en skarp kniv eller en skalpell til å lage et snitt langsetter brødet. Sett brødet inn i forvarmet ovn på 210 grader og stek i ca. 35 minutter. Legg over et bakepapir de siste 10 minuttene hvs du ser at brødet blir for mørkt på toppen. Avkjøles på rist.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar