søndag 27. august 2017

Råkrem med friske bær


Råkrem er en delikat krem med en nydelig smak og konsistens som passer ekstra godt til friske bær. Råkrem er også godt til diverse bakverk, og til andre desserter enn til bær. Jeg har servert råkremen til friske bær i dag, det ble en skikkelig sommerdessert. Har du ikke så mye bær kan du bruke frukt eller frukt og bær sammen.


DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

Ca. 250 gr jordbær
Ca. 250 gr bringebær
Ca. 200 gr blåbær

RÅKREM:
 
4 eggeplommer
1 ss sukker
2 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker


Rens bærene og legg de lagvis i den skålen som du skal servere desserten i. Pisk eggeplommene med sukker til du har en tykk eggedosis og pisk så lenge at alt sukker er oppløst. Pisk kremfløten stiv sammen med vaniljesukker i en annen bolle. Vend eggedosisen forsiktig inn i den stivpiskede kremfløten med en slikkepott. Legg bær og råkrem lagvis i et porsjonsglass eller en skål. Desserten serveres straks.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar