tirsdag 22. august 2017

Blomkålsuppe med linser, kokosmelk og gurkemeie


Med et blomkålhode som egentlig er alt for lite til en suppemiddag for to, gjelder det å bruke fantasien - for det er blomkålsuppe jeg skal lage til middag i dag. Da er det bare å ta en liten titt i skap og skuffer og se hva som finnes av råvarer - ikke så veldig mye da vi akkurat har kommet hjem fra en reise og bare har rukket å handle det aller mest nødvendige. Suppe ble det, den ble også smakfull og mettende, egentlig en veldig god suppe, og her kommer oppskriften.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

1 lite eller 1/2 blomkål (bruk stilken også)
2 små gulrøtter i små biter
Ca. 1 dl røde linser
2 dl kokosmelk
1 dl vanlig melk
Ca. 5 dl kraft/vann buljong
1/4 ts hvitløkspulver
1/2 ts gurkemeie
Noen dråper presset sitron
Salt - pepper


Ha kraft eller vann/buljong i en kasserolle og ha i gulrøtter i små biter. Kok opp og kok til gulrøttene er nesten ferdig, da tilsetter du blomkålen i små biter. Mens dette koker skyller du linsene og koker de i en liten kasserolle for seg selv, de skal koke ca 15 minutter så er de ferdig. Når blomkål og gulrotbiter er helt myke kjører du suppen glatt med en stavmikser. Tilsett kokosmelk, krydder, noen dråper presset sitron og kok opp. Tilsett de kokte linsene og litt melk. Er du glad i kokossmaken kan du bruke bare kokosmelk. Kok opp suppen og smak til med mere krydder hvis det er nødvedig og mere melk/vann hvis du synes suppen er for tykk.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar