lørdag 26. august 2017

Sjokoladekake med Daim


Det er noe spesielt med sjokoladekake, denne her ble ekstra knasen og god med Daim på toppen. Den ble ikke så veldig høy da jeg brukte en litt større form en  hva det egentlig skulle være til denne kaken, med jeg reduserte litt på steketiden så kaken ble både saftig og god. Kaken er beregnet på en form 20x 25 cm,  jeg brukte en form som målte 35x25 cm.


DU TRENGER:

3 egg
2 1/2 dl sukker
Knapt 1/2 dl kakao
3 1/2 dl hvetemel
2 ts bakepulver
120 gr smeltet smør
1 dl melk

TOPPING:

60 gr smeltet smør
2 ss kakao
2 ts vaniljesukker
3 1/2 dl melis
2 ss sterk kaffe
Litt vann
2 doble Daim sjokolader


Pisk sukker og egg til en tykk eggedosis. Bland hvetemel, bakepulver og kakao og vend det inn i eggedosisen vekselvis med melk og smeltet smør. Ha kakerøren i en liten form dekket med bakepapir og stek kaken ved 180 grader i ca. 20 minutter, mindre hvis du bruker en form som er større enn 25x20. Prøv med en pinne etter 15 minutter. Steker du kaken for lenge har den lett for å bli litt tørr.
Avkjøl kaken i formen og legg den over på en rist når den er avkjølt. Rør sammen alle ingrediensene til toppingen untatt vann, som du tilsetter etter behov. Toppingen skal ha en tykkelse som er grei i konsistens til å smøre utover kaken. Grovhakk Daim sjokoladen og strø den over toppingen før den har stivnet.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar