fredag 25. august 2017

Braiserte lammeskanker


Dette er noe av det beste jeg vet, når lammeskankene får stå i ovnen og godgjøre seg i lang tid, så lenge at de blir saftige og så møre at de nesten detter fra hverandre. Dette er grei mat å lage hvis du skal ha gjester også, det er minimalt med arbeid og mesteparten av tiden står maten i stekeovnen. Siden vi nå går mot sesongen for lammekjøtt, er det en fin måte å nytte årets lam på.
Jeg har brukt litt hvetemel i denne retten, men vil du lage helt glutenfritt kan du bruke 1 toppet ts maizenna rørt ut i litt vann og tilsette det når retten er nesten ferdig.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

2 lammeskanker
2 store gulrøtter i biter
3-4 tykke skiver sellerirot i biter
1 grovhakket løk
2 fedd finhakket hvitløk
Skall av 1/4 appelsin i biter, bare det gule 
2-3 kvaster rosmarin
Salt - pepper 
1 ss hvetemel (kan sløyfes)
Ca. 2 dl rødvin
1 boks herm/etiske tomater (400 gr)
Ca. 3 dl lammekraft/terning/vann
Smør/olje til steking

Rens og del opp grønnsakene i terninger.  Gni lammeskankene inn med salt og pepper, ha smør /olje i en jerngryte og brun lammeskankene på alle sider og legg de til side når de er pent brune over det hele. Legg i grønnsakene og la de få surre noen minutter. Legg i lammeskankene igjen og tilsett appelsinskall, hermetiske tomater, kraft, vin og rosmarin. Det må være så mye væske at kjøttet er dekket. Sett stekeovnen på 150 grader. Kok opp gryten, sett lokk på eller legg over et dobbelt al-folie. Sett gryten i stekeovnen og la den stå i 2 timer. Lammeskankene serveres med potetmos, helst av mandelpoteter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar