onsdag 30. august 2017

Pitabrød med rug


Pitabrød er en god og anvendelig bakst som er kjekk å ha i fryseren, da kan du sammen med litt salat, laks, fisk eller kjøtt og en dressing lage et fullverdig og godt måltid, enten til lunsj eller middag. Pita med fyll er en skikkelig godsak å putte i matpakken og det er godt som turmat. Av denne porsjonen blir det 12 pitabrød. Disse pitabrødene blir litt sprø på toppen, så liker du bedre helt myke pitabrød finner du en god oppskrift her

DU TRENGER:

6 dl hvetemel
3 dl fin rug
1 1/2 dl grov sammalt hvete
Ca. 4 dl lunkent vann
1 pk. tørrgjær
1 1/2 ts salt
3 ss olivenolje


Rør sammen alle ingrediensene untatt oljen. Spe med vann til du har en jevn passe fast deig. La kjøkkenmaskinen gå mens du tilsetter olje og så lar du maskinen gå på middels hastighet i 10 minutter. Dekk bakebollen med plast og sett til heving i ca. 1 1/2 time til deigen har fått dobbelt størrelse. Ta deigen ned på bakebordet og del opp i 12 små emner som trilles til boller. Bruk et kjevle eller fingrene og kjevle ut bollene til små runde leiver ca. 10 cm i diameter. Legg pitabrødene på en bakepapirkledd stekeplate og la det stå til etterheving i ca 30 - 40 minutter. De hever seg ikke så mye. Sett stekeplatene i stekeovnen ved 230 grader og stek i ca 8 - 10 minutter. avkjøles på rist.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar