fredag 4. august 2017

Rundstykker med hel rug



Hjemmelagde rundstykker er alltid godt både til frokost, lunsj og i nistepakken. Disse rundstykkene er ikke noe unntak, de ble ekstra gode og saftige da de inneholder yoghurt, det er alltid godt i grovbakst. Så nå kan du glede deg til en kosestund med nystekte rundstykker enten til frokost eller lunsj, for ikke å snakke om til turmat.


DU TRENGER:

3 - 4 dl lett lunkent vann
40 gr gjær
2 dl yoghurt naturell
1 ss mørk sirup
1 ss olivenoje
1 1/2 ts salt
60 gr hele rugkjerner
300 gr grov rug
100 gr fin rug
Ca. 250 - 300 gr hvetemel

Kok opp 1 1/2 dl av vannet og hell det over rugkjernene, dette må stå minst 2 - 3 timer og helst over natten. Lunk resten av vannet og rør ut gjæren i det. Hell så det grove melet, mesteparten av hvetemelet, sirup, yoghurt, salt og olje i bakebollen. Rør inn vann/gjærblandingen og rugkjernene til slutt. La maskinen gå og tilsett mere mel hvis deigen er for bløt. Deigen skal være litt mere "klissen" og bløtere enn når du baker vanlige rundstykker. La maskinen gå i ca, 10 minutter etter at du synes du har passende fast deig. Dekk bakebollen med plast og sett den til heving. Deigen skal ha minst dobbelt størrelse når den er ferdighevet, og det tar ca 1 time. Ta deigen ned på godt melet bakebord og la den hvile der i 10 - 15 minutter. I mens deigen hviler legger du bakepapir på to stekebrett. Del opp deigen i passe store emner og trill rundstykker. Deigen er litt klissete, så hvis du synes det er vanskelig å trille ut, kan du bare forme rustikke rundstykker med deigskrapen eller med en slikkepott. Rundstykkene etterheves på et lunt sted. Sett rundstykkene inn i stekeovnen ved 210 grader, men senk varmen til 190 etter 10 minutter. Rundstykkene stekes i 15 - 18 minutter. Avkjøles på rist og er supre å putte i fryseren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar