onsdag 31. mai 2017

Salat med spekeskinke, ost og lune poteter


På varme dager  smaker det virkelig godt med en salat til middag, du behøver ikke være redd for at du ikke skal bli mett, for dette er virkelig mettende og nydelig mat. Salat kan varieres i det uendelige alt etter hva du har i kjøleskapet, nå har vi nettopp vært en tur i Spania, så hva er vel da mere naturlig enn å lage salaten med seranoskinke. Når det er sagt blir det en aldeles nydelig salat med en norsk spekeskinke også.


DU TRENGER TIL TO PERSONER:

6 - 8 store skiver god spekeskinke
3-4 kokte nesten avkjølte poteter
Blandet salat eller hjertesalat i strimler
Liten bit god ost eller parmesan
1/2 -1 avocado i biter
4-5 redikker i strimler
Litt agurk i strimler
DRESSING:
1 ts honning
1 ts dijon sennep
3-4 ss hvitvinseddik
Salt og pepper
Olivenolje til passelig konsistens (ca. 1 dl)
2-3 ss finklippede urter: rosmarin, timian, persille, gressløk eller de urtene du har

Kok potene og la de bli lune før du deler de i to eller fire. Legg salat, agurk, redikker og avocado sammen med salaten og vend rundt slik at det blander seg sammen. Legg spekeskinke rundt salaten sammen med de lune potetene. Legg på litt ost til slutt.
Lag dressingen ved å røre sammen alle ingrediensene untatt oljen. Spe med olje litt av gangen mens du rører kraftig. Rør inn urtene til slutt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar