mandag 22. mai 2017

Appelsinkake



Myk, saftig og frisk kake, nydelig til kaffen, dette er også en kake som er kjekk å ta med på avslutninger eller dugnad. Dett er virkelig en kake som kan bli en favoritt, aldeles nydelig er den.


DU TRENGER TIL EN RUND FORM CA. 22 CM.

300 gr romtemperert smør
250 gr sukker
5 egg
Revet skall av 1 appelsin
0,75 dl appelsin saft
370 gr hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
Presset appelsin til dynking av den varme kaken

GLASUR:
Melis
Presset appelsin
Pynt gjerne med kakepynt

Rør det myke smøret sammen med sukkeret til det blir en lys og luftig krem. Pisk inn eggene, ett egg av gangen og pisk godt mellom hvert egg. Rasp appelsinskallet, og pass på at du får med bare det gule av skallet. Tilsett appelsinsaften og det raspede appelsinskallet.  Bland sammen hvetemel og bakepulver og rør det inn smør/eggekremen. Bruk en slikkepott og rød godt. Ha deigen i en form som du enten smører godt, eller dekker med bakepapir. Jeg gjør litt begge deler, smører rundt kanten og legger papir i bunnen, da er det veldig enkelt å få kaken fint løs dra formen. Stek kaken ved 175 grader i ca. 40 - 45  minutter. Kjenn med en kakepinne om kaken er ferdigstekt. Ta kaken ut av stekeovnen og stikk mange hull i kaken med en kakepinne, hell over ca. 1/2 dl presset appelsinsaft slik at saften renner ned i hullene på kaken. Avkjøl kaken på rist. Rør sammen  glasuren og bre den over kaken når kaken er helt avkjølt og strø gjerne over kakepynt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar