tirsdag 30. mai 2017

Påleggsalat med tunfisk


Denne påleggsalaten med tunfisk, soltørkede tomater og vårløk smaker virkelig godt, den passer like godt til en god skive brød som til et nystekt rundstykke. Bruk gjerne reseter av kokt gulrot i små biter eller andre rester hvis du har, litt finhakket rødløk er også godt i denne salaten.

Du trenger:

1 boks hermetisk tunfisk i olje
2-3 soltørkede tomater i strimler
1-2 hardkokte  finhakkede egg 
2 ss finhakket sylteagurk eller vanlig agurk
1-2 finstrimlet vårløk
3-4 reddiker i strimler
1-2 ss finhakket gressløk
1-2 ss finhakket persille (kan sløyfes)
1-2 ss kapers (kan sløyfes)
3-4 ss lettrømme
1-2 ss majones
3-4 ss kesam
Salt - pepper
Presset sitron

Kok eggene, skrell de og hakk de fint. Press det meste av oljen ut av boksen med tunfisk og bland sammen egg og tunfisk. Tilsett soltørkede tomater, finhakket sylteagurk, vårløk og reddiker. Bland sammen en dressing av lettrømme, kesam og majones, smak til med salt, pepper, sitron, gressløk og persille. Bland tunfisk blandingen sammen med dressingen. Pynt gjerne med grønt og kokte eggebåter. Oppbevares i kjøleskapet



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar