torsdag 4. mai 2017

Asparges med soyasmør og smilende egg


Asparges er en av de beste grønnsakene jeg vet, ikke bare er den god på smak, den er vitaminrik, kalorifattige og veldig enkel å tilberede. I dag serverer jeg asparges med soyasmør og smilende egg til lunsj - det smakte aldeles nydelig.

DU TRENGER TIL TO PERSONER:

1 bunt asparges
To egg 
1 ss pinjekjerner
1 ss gresskarfrø
 
SOYASMØR:
 
Ca. 60 - 70 gr smør
Noen dråper presset sitron
2-3 ss soyasaus


Knekk av den nederste delen av aspargesene. Kok opp rikelig med vann tilsatt litt salt. Kok aspargesene i ca. 3 minutter og ha de straks over i iskaldt vann. Legg aspargesene på et kjøkkenpapir slik at de får renne av. Kok opp vann og legg i eggene som skal koke 6 minutter, da har de litt rennende plomme - altså smilende. Sett stekepannen på varm kokeplate og legg i gresskarkjerner og pinjekjerner, rist litt på stekepannen av og til, frøene skal ikke bli brent, men få litt farge. Smelt smøret på middels varme til det begynner å bli brunt, hell det over i en skål eller beger som tåler varme. Tørk av stekepannen og hell smøret tilbake i pannen uten at grumset på bunnen av smøret blir med. Smak til med soya og sitron. Legg asparges på et fat og hell over det varme smøret og strø over kjerner. Serveres med smilende egg, tomater og godt brød.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar