fredag 19. mai 2017

Kyllingklubber


Kyllingklubber er virkelig snaddermat, her har kyllingklubbene ligget hele dagen i en deilig marinade som har gjort klubbene møre og gitt de en fantastisk god smak. I dag har jeg servert kyllingklubber med en nydelig coleslaw med rødkål og ananas, og den litt sur/søte ananassmaken passet helt perfekt til kyllingklubbene.

DU TRENGER:

Bergegn 3 - 4 kyllingklubber per person
MARINADE:
(Øk mengden hvis du har flere enn 10 kyllingklubber)
Ca. 1/2 dl olivenolje
1 stor ss honning
1-2  ts dijonsennep
2 ss presset sitron
1 ss revet sitronskall
1 ss soyasaus
1 fedd finhakket hvitløk


Bland alle ingrediensene til marinaden i en plastpose eller i en bolle, rør godt sammen slik at honning og sennep blir godt fordelt. Legg i kyllingklubbene og snu og vend på klubbene slik at marinaden blir godt fordelt på alle klubbene. Sett i kjøleskapet i minst to timer, gjerne hele dagen.
Sett stekeovnen på 200 grader. Dekk et stekebrett med bakepapir og legg på kyllingklubbene, klubbene skal steke i ca. 40 minutter, snu på klubbene underveis, og pensle med resten av marinaden.


COLESLAW TIL 2-3 PERSONER:
Ca. 6-7 dl finsnittet rødkål
2 skiver fersk ananas i små biter
Salt - pepper
Ca. 1 dl majones
Ca. 1 dl creme fraiche (18 %)
Noen få dråper presset sitron
1 ts dijon sennep

Finsnitt kålen, bruk en mandolin eller en skarp kniv, kålen bør være så tynn som mulig. Kutt opp ananas og ha ananas og kål i en skål eller bolle. Rør sammen majones, creme fraiche, sennep, presset sitron og salt - pepper. Rør dette sammen med kål og ananas. Settes kaldt til den skal spises. Har du en liten rest igjen smaker denne coleslawen riktig så godt på brødskiven.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar