mandag 15. mai 2017

Rundstykker med rug og frø


Ingen ting er som hjemmebakt, enten det er brød, kaker eller rundstykker. Disse rundstykkene er bakt med rug, og alle de frø og kjerner som var i skapet i dag, de fikk en nydelig nøtteaktig smak god tyggemotstand og de ble innmari god. Av denne porsjonen blir det ca. 16 rundstykker og de er fine å putte i fryseren.


DU TRENGER:

30 gr gjær
200 gr grov rug
100 gr fin rug
50 gr solsikkefrø
2 sss knuste linfrø
2-3 ss gresskarkjerner
1 ss sirup
1 ts salt
1 god neve havregryn
1-2 ss olje
Ca. 300 gr hvetemel
Ca. 5-6 dl lunkent vann


Ha alt det tørre i bakebollen og rør ut gjæren i litt av vannet. Tilsett sirup, og den utrørte gjæren. La kjøkkenmaskinen gå på lav hastighet, og spe med  mere lunkent vann og juster med mel og vann til du har en passe fast deig. Tilsett olje tilslutt og la maskinen gå på høy hastighet i 5-8 minutter.
Dekk bakebollen med plast, og sett til heving til deigen har fått ca. dobbelt størrelse, det tar ca. 50 - 60 minutter. Ta deigen ned på melet bakebord og del opp i små emner passe store til rundstykker somtrilles ut og settes på bakepapirkledd stekeplate til etterheving i ca. 20- 25 minutter. Pensle rundstykkene med vann, og bruk kjøkkensaksen og klipp kryss i rundstykkene. Stekes ved 200 grader i ca 15 - 18 minutter. Avkjøles på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar