lørdag 27. mai 2017

Dessertpannekaker med rørte jordbær og krem


Dette her var innmari godt - det er igrunnen alt man behøver å si om disse nydelige pannekakene med nyrørte jordbær og krem. Pannekakene er enkle å lage, lett å få fine runde pannekaker så store som du vil ha de. Av denne porsjonen her blir det 8 pannekaker av den størrelsen jeg har laget, men man kan lage små lapper eller større pannekaker. Pannekakene er uten sukker, men vil du ha de søte kan du tilsette 1-2 ss sukker

DU TRENGER:

4 egg
1/2 dl melk
3 dl cottage cheese
Ca. 3 ss smeltet smør
Liten klype salt
60 gr hvetemel
1 1/2 ts vaniljesukker
(Sukker hvis du vil)
FYLL:
1 kurv jordbær
1 ts vaniljesukker
1-2 ss sukker
2 -3 dl kremfløte
2 store ss creme fraiche (kan sløyfes)


Bruk en stavmikser og visp sammen egg, melk og cottage cheese slik at cottage cheesen blir finmost. Tilsett hvetemel, salt og vaniljesukker og rør godt sammen og rør inn det smeltede smøret til slutt.
La røren stå i 25 - 30 minutter før du begynner å steke. Varm stekepannen, ha på litt smør og stek fine pannekaker i den størrelsen du liker best, snu pannekakene med en stekespade når de begynner å stivne. Visp kremfløte med sukker og rør inn creme fraiche hvis du bruker det. Rør jordbærene med en mikser, men ikke rør istykker alle bærene, det er godt at det er noen biter.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar