lørdag 6. mai 2017

Laks og asparges med sennepsvinaigrette


Dette er slik mat man får lyst til å spise med en gang, fine farger og rene gode råvarer, man spiser unektelig også men øynene. Dette er en enkel rett som passer som forrett eller som lunsj - eller når som helst på dagen for dette er så utrolig godt.


DU TRENGER TIL PER PERSON:

2 store asparges
2 skiver laks
Salat
1 skive toast delt i to
 
SENNEPSVINAIGRETTE TIL 2-3 PERSONER:
 
1 stor ts dijonsennep
1 ts honning
2 ss hvitvinseddik eller presset sitron
4-6 ss olivenolje
Salt - pepper


Legg salat på porsjonstallerkener og legg på røket laks og asparges. Pynt med sitron, jordbær eller det du har for hånden. Del skivene i to på skrå og rist de i brødrister til de blir helt sprø, men ikke brent.
Rør sammen eddik, sennep og honning til sennepsvinaigretten og spe med olje litt av gangen mens du rører kraftig. Smak til med salt og pepper. Du kan bruke mere olje hvis du vil ha en mildere vinaigrette, det som er viktig når du lager dressinger med olje er at du alltid begynner med det sure først om det nå er sitron eller eddik og at du rører kraftig, da vil ikke vinaigretten skille seg så lett.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar