fredag 5. mai 2017

Texmex-biffer med tomatsaus og mangosalsa


Taco er helgemeny hos store deler av befolkningen, og taco lages i utallige varianter, her kommer en ny variant av fredagstacoen, denne gang som gode saftige biffer og en aldeles nydelig mangosalsa og en super tacosaus. Har du ikke tacokrydder kan du bruke 1-2 ss chilisaus. Lager du dobbelt porsjon av sausen og fryser ned, har du en nydelig saus til taco eller pizzaneste uke.

DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

600 gr karbonadedeig
1 1/2 ss hjemmelaget tacokrydder (eller 1/2 pose ferdigkjøpt)
Oppskrift på hjemmelaget tacokrydder finner du her
2 egg
1 1/2 ss potetmel
1 - 1 1/2 dl vann
1/2 finhakket løk
Salt og pepper
Smør/olje til steking

TACOSAUS:
 
1 finhakket løk
1 fedd finhakket hvitløk
1 boks hakkede hermetiske tomater
1-2 ts sambal oelek
1 ss balsamicoeddik
Litt salt og pepper
1 klype sukker
Smør/olje


MANGOSALSA:

1 mango i terninger
2-3 tomater i terninger
Ca. 10 - 15 cm agurk i terninger
1/2 finhakket rødløk
1 liten chili i tynne ringer (kan sløyfes)


TILSERVERING:

Stekte poteter eller hjemmelaget frites, og avocado 
Oppskrift på hjemmelagde frites finner du her

Bland sammen alle ingrediensene til biffene og lag 8 biffer som stekes i smør/olje på stekepannen.
Hakk løken  og la den surre i smør/olje i en gryte til den er blank og myk, tilsett hvitløken og sambal oelek. Spe med de hermetiske tomatene. Kjør sausen glatt med en stavmikser og smak til med balsamico, salt, pepper og litt sukker til slutt. La sausen få et oppkok til slutt.
Del opp alle ingrediensene til salsaen og bland godt sammen, Settes kaldt til den skal serveres.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar