En middag som er enkel samtidig som den er smakfull og delikat med denne salaten som er så crispy og god at det "nesten" er unødvendig med kjøtt. Det smakfulle gorgonzolasmøret setter en ekstra god smak på måltidet. Får du ikke tak i gorgonzola så bruk en annen blåmuggost.
DU TRENGER TIL 2 PERSONER:
2 stk entrecote
Salt - pepper
Smør til steking.
Stek entrecoten slik aom du liker den best, stekt helt i gjennom, medium eller ganske blodig.
En grei måte å steke biff eller entrecote på finner du her
GORGONZOLASMØR:
30 gr gorgonzola eller en annen blåmuggost
1 ss nøytral kremost
20 gr mykt smør
1 ss finhakkede valnøtter
Rør sammen alle ingrediensene, og legg en spiseskje på hver entrecote slik at smøret begynner å smelte.
CHRISPY SALAT:
Ca. 5 cm agurk i tynne strimler
4 stk. redikker i tynne strimler
1 liten fenikkel i tynne strimler
2 vårløk i tynne ringer
10 - 15 sukkererter
Bland alle ingrediensene sammen i en skål og la det stå kaldt til servering. Rett før servering blander du inn dressingen.
DRESSING:
2 ss sitronsaft
1/4 ts dijonsennep
1 ts honning
4-5 ss god olivenolje
Salt - pepper
Urter
Rør sammen sitronsaft, sennep og honning. Rør inn olje og rør kraftig. Tilsett salt og pepper og rør inn urter som persille, gresløk, timian, rosmarin, basilikum. Bruk en eller flere urter. Selv bruker jeg en basis av persille og gressløk og tilsetter gjerne en urt til etter hva slags urter jeg har.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar