tirsdag 19. august 2014

Nakkekoteletter med sopp, ovnsbakte poteter og løk


Koteletter er rimelig middagsmat, og favorittmat for mange, særlig når kotelettene er møre og saftige er det virkelig en nydelig middag. Selv foretrekker jeg nakkekoteletter de har marmorert fett og har derfor mere og bedre smak. Poteter og søtpoteter bakt i ovn sammen med løk, god olje og godt krydder er nydelig tilbehør.

DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

4 store nakkekoteletter
1/2 - 1 l sopp gjerne blandet
Salt - pepper
Smør til steking
1 stor søtpotet i båter
4 mellomstore poteter i båter
1 - 2 løk i båter
8-10 små tomater
God olje til å ringle over poteter og løk
Litt salt - pepper
Timian


Del poteter og løk i båter og legg de i en ildfast form, ringle over god olivenolje, salt, pepper og timian. Du kan godt bruke et annet krydder hvis du liker det bedre, som provencekrydder, basilikum eller merian. Stek ved ca. 200 grader til potetene er myke. Når det begynner å nærme seg at potetene er ferdige, legger du inn småtomater. Vend litt rundt på poteter og løk underveis.


Rens og del soppen i skiver eller i biter og stek den gylden i smør/olje, hold den varm til kotelettene er stekt. Tørk av kotelettene og la de ligge fremme på kjøkkenbenken  ca 30 minutter før de skal tilberedes. Ha smør i stekepannen og la den bli godt varm, strø salt og pepper på kotelettene og legg en kotelett av gangen i stekepannen. Vent til den første koteletten begynner å bli brun før du legger på den neste. La kotelettene bli pent brun på begge sider, (ca. 2 minutter på hver side) demp varmen og la kotelettene ettersteke over middels varme til de er gjennomstekt (ca. 2- 4 minutter etter tykkelsen)

2 kommentarer:

  1. He he her har vist soppen forsvunnet i løse luften. Beklager beklager, skal gå inn å rete med en gang.

    SvarSlett