tirsdag 5. august 2014

Ovnsomelett med bacon, løk og mais


Det meste av de ingrediensene du har i grønnsaksskuffen i kjøleskapet kan brukes til en ovnsomelett, bland sammen med egg og litt melk, sett i ovnen og den er ferdig når eggemassen er stivnet og omeletten har fått litt farge på toppen. Egentlig en fin måte å bruke rester på også.


DU TRENGER TIL TO PERSONER:

1 pakke bacon delt i biter
1 liten boks maiskorn
1/2 rødløk i båter
1/2 pakke smårett skinke
1-2 vårløk i tynne ringer
Ca 1 dl grønne erter (frosne)
4 egg
1/2 dl melk
Ca. 2 dl revet ost
2 ss finhakket persille (eller gressløk)
Litt salt og pepper


Ha rødløksbåter og det meste av baconpakken i en ildfast form og sett formen inn i stekeovnen på 225 grader og la det steke ca. 15 minutter. Snu på bacon og løk underveis.


Pisk samme egg og melk og tilsett litt salt og pepper. Rør inn ost, mais, erter, vårløk og smårett skinke og hell blandingen i formen med bacon og løk . Legg over resten av bacon bitene. Sett formen tilbake i stekeovnen og stek i ca. 15 - 20 minutter til eggemassen har stivnet.
Serveres rykende varm med en god salat og en

 RØMMEDRESSING:
 
1 dl gresk yoghurt
1 dl rømme eller creme fraiche (lett)
1 stor ts god dijonsennep
1 ts honning.
Rør alle ingrediensene godt sammen.




2 kommentarer: