lørdag 23. august 2014

Lune bær med Grand Marnier og vanilje/kremsaus


 Bringebær er (tror jeg) de beste bærene jeg vet, og så er de så anvendelig til mange ting, desserter, kaker, hvetebakst, iskrem for å nevne noen. I desserten i dag har jeg blandet bringebær med litt blåbær, latt de få bli lune i stekeovnen og servert med iskald saus.


DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

Ca. 3-400 gr ferske eller frosne bringebær
Ca. 100 gr ferske eller frosne blåbær
4-5 ss Grand Marnier (eller en annen appelsinlikør)
Melis eller sukker


Ha bærene i en ildfast skål eller form. Dryss over melis eller sukker (1-3 ss alt etter hvor søt du vil ha desserten) og ha over Grand Marnier. Sett formen i stekeovnen ved ca. 200 grader i 10-12 minutter.
Serveres med iskald vaniljesaus med pisket kremfløte.


VANILJESAUS

4 eggeplommer
5 dl melk (eller like deler melk og fløte)
1 vaniljestang (eller litt vaniljesukker)
1/2 dl sukker
1 ts maizenna

Bruk en kasserolle som har slippbelegg slik at ikke noe setter seg i bunnen. Del vaniljestangen og skrap ut frøene, Ha frøene fra vaniljestangen og selve vaniljestangen i kasserollen sammen med melken og maizenna, kok opp, bruk middels varme, og pass på hele tiden. Pisk eggeplommene og sukkeret til sukkeret er oppløst. Ta ut selve vaniljestangen fra melken, og tøm den varme melken over egedosisen mens du visper hele tiden. Hell hele blandingen tilbake i kasserollen igjen og varm opp til sausen begynner å tykne, ta kasserollen bort fra varmen, og avkjøl sausen. Sausen må IKKE KOKE da blir det eggerøre.
Pisk ca, 2 dl kremfløte med en klype sukker til krem. Rett før servering vender du kremen i vaniljesausen.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar