Laks står ofte på menyen her hos oss, grunnen er mange, men en av grunnene er at laks kan varieres i det uendelige, med forskjellig tilbehør, forskjellige krydder og tilberedningsmåter, så her er det (nesten) aldri to like laksemiddager. Prøv denne varianten her, stekte laksefileten med nydelig
sitron/fetakrem.
DU TRENGER TIL TO PERSONER:
2 laksefileter uten skinn og bein
Salt -pepper
Smør/olje til steking
SITRON OG FETAKREM:
Ca. 2 ss smuldret fetaost
3 ss mager kesam
3 ss creme fraiche (kan godt bruke lettvarianten)
Raspet skall av 1 sitron (bare det gule)
1-2 ss presset sitron
Begynn med fetakremen ved at du smuldrer fetaosten med en faffel slik at den blir som en krem. Bland fetaosten sammen med kesam og creme fraiche, rasp over sitronskall og smak til med presset sitron. Du kan tilsette litt salt, men bruker du den fetaosten som ligger i kraft er den vanligvis salt nok. La kremen stå på kjøkkenbenken til den skal serveres.
Lag en salat av de salatingrediensene du har i kjøleskapet som:
Fenikkel, hjertesalat, agurk, tomat og litt rødløk, alt i tynne ringer og små biter. Bruk en olje/edikk dressing på salaten rett før servering.
Stek laksen noen minutter på hver side i smør/olje. Ha på salt og pepper og bruk ganske sterk varme med det samme du legger laksen på stekepannen slik at du får fin stekeskorpe, snu laksestykkene og demp varmen. Laksen trenger 2-4 minutter på hver side, så er den ferdig. Poteter kan serveres ved siden av.
Fenikkel, hjertesalat, agurk, tomat og litt rødløk, alt i tynne ringer og små biter. Bruk en olje/edikk dressing på salaten rett før servering.
Stek laksen noen minutter på hver side i smør/olje. Ha på salt og pepper og bruk ganske sterk varme med det samme du legger laksen på stekepannen slik at du får fin stekeskorpe, snu laksestykkene og demp varmen. Laksen trenger 2-4 minutter på hver side, så er den ferdig. Poteter kan serveres ved siden av.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar