lørdag 9. august 2014

Bananmuffins


 
Myke og saftige , gode på smak og med en sprø knasende topping - god til kaffen og kjempegod i nistepakken. Av denne porsjonen her blir det 12 store muffins.

DU TRENGER:

270 gr hvetemel
1 ts natron
1 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 strøken ts kanel
3 bananer
90 gr sukker
45 gr brunt sukker
1 stort egg
4 ss olje
1, 5 ts vaniljesukker


Mos bananene og bland sammen med sukker, egg, olje og vaniljesukker. Rør godt sammen. Bland mel, bakepulver, natron, salt og kanel godt sammen i en annen bolle og bland de som er i de to bollene godt ammen i en bolle, rør godt om og fordel røren i muffinsformer.


TOPPING:
 
45 gr brunt sukker
2 ss hvetemel
1/8 ts kanel
1 ss mykt smør

Alt til toppingen røres sammen og smuldres oppå muffinsene før de stekes. Stekes ved 200 grader i ca. 15-18 minutter. Avkjøles på rist og kan fryses.



2 kommentarer:

  1. Disse så kjempegode ut. Nå har jeg noen godt modne bananer... Kanskje jeg blir fristet til å prøve;)

    SvarSlett
  2. Kan anbefales på det varmeste, la deg friste

    SvarSlett