lørdag 30. august 2014

Napoleonshjerter


Tror nesten at napoleonskake er den beste kaken jeg vet, men denne gangen ble det det man kaller juksenapoleon - det vil si med" kjøpe butterdeig" og "kjøpe vaniljekrem", men til trøst den ble utrolig god. Napoleonskake på denne måten er noe alle kan lage raskt og greit, det er ikke nødvendig å lage hjerter, kaken smaker like godt om den er firkantet.


Det blir 8 hjertekaker av en pakke frosen butterdeig, men lager du kakene som vanlige napoleonskaker blir det flere.


 DU TRENGER:

1 pakke ferdig frossen butterdeig
4 dl vaniljekrem (hjemmelaget eller kjøpt)
2 1/2 dl kremfløte
5 gelatinplater
2-3 ss vann
GLASUR :
4 ss melis
Noen dråper vann 
1/2 kurv jordbær


Legg butterdeigplatene på et bakepapir i ca. 20 minutter til de tiner. Kjevle de slik at det blir plass til å stikke ut to hjerter av hver plate.
Legg hjertene på en stekeplate dekket med bakepapir og stek ved 200 grader til hjertene er pent gyldne, det tar ca. 15- 20 minutter.
La hjertene avkjøle på rist.
Vil du bruke hjemmelaget vaniljekrem (som er det aller beste) finner du oppskriften her
Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5-8 minutter. Pisk kremfløten til krem og bland  den sammen med vaniljekremen. Klem litt av vannet ut av gelatinplatene og smelt de over middels varme sammen med 2-3 ss vann og pass på at de er helt smeltet, la de avkjøle litt, før du heller den oppløste gelatinen i vaniljekremen mens du rører. Sett vaniljekremen i kjøleskapet til den er stivnet.


Bruk en skarp kniv og del hjertene i to, legg på vaniljekrem, et par delte jordbær og toppen av hjertet over.
Lag melisglasur ved å røre sammen melis og noen dråper vann, vær forsiktig med vannet, melisglasuren skal ikke være tynn, men litt fast så den ikke renner alt for mye utover.
Ringle melisglasur over napoleonshjertene, legg på en halv jordbær til pynt og sett de i kjøleskapet til de skal serveres.


2 kommentarer:

  1. Er det ok å la disse stå i kjøleskapet natten over?:)

    SvarSlett
  2. De blir litt bløte når de står natten over, men du kan lage fyllet ferdig dagen før, og montere hjertene rett før de skal spises.

    SvarSlett