Det har vært noen varianter av tunfisksalat tidligere på bloggen min, men aldri med Cæsardressing, derfor kan jeg varmt anbefale denne varianten. Jeg bruker den tunfisken som ligger i olje til salat, jeg synes den er så mye bedre enn den som ligger i vann, men jeg lar oljen renne godt av da oljen har noe spesiell smak.
DU TRENGER TIL 2-3 PERSONER:
To-tre kokte egg
1 stor eller to små bokser tunfisk
1 hjertesalat
1 bit agurk i strimler
1/2 rødløk i tynne ringer
Noen sukkererter
4-5 små kokte poteter
Ca. 2 dl bønner enten som du har kokt selv eller bruk en boks salatbønner
1-2 tomater uten frø og i biter
Skrubb de små potetene og kok de i lettsaltet vann. La potetene bli nesten helt avkjølt før de brukes i salaten. Kok eggene, ta av skallet og del de i to på langs. Kutt opp alle grønnsakene, la tunfisken renne av, bland alle ingrediensene sammen utenom egg og poteter.
CÆSAR-DRESSING
1 eggeplomme
1 finhakket fedd hvitløk
Salt - pepper
1 ts Dijon sennep
Saft av 1/2 lime
Ca. 4-6 ss god olivenolje
Finklippet dill og persille (kan sløyfes, eller bruk bare en av delene)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar