søndag 18. desember 2016

Sjokokaker med kaffe og chili


Disse kakene er det første gang jeg baker, kakene ble knasende sprø, veldig god på smak og dekorative. De skulle sprøytes ut med kakesprut med stor tyll, det var veldig tungt da deigen var ganske tykk, og i og med at kakene seg litt utover under steking, anbefaler jeg å bare sett de med en liten skje dirrekte på platen. Det blir ca. 35 - 40  kaker av denne porsjonen her

DU TRENGER:

2 ts pulverkaffe
1 ss kokende vann
1 egg
Liten klype salt
150 gr melis
100 gr mykt smør
1 ts vaniljesukker
200 gr hvetemel
Ca. 20 gr kakaopulver
1/4 ts chilipulver
Kakaopulver til å strø over og evnt. glitterpynt


 Rør pulverkaffen ut i 1 ss kokende varmt vann og bland dette med smør, melis, vaniljesukker og salt og rør dette til det er glatt og kremete i en kjøkkenmaskin. Tilsett egget og rør godt. Bland sammen hvetemel, chili og kakao og rør dette inn i deigen. Nå kan du ha deigen i en sprøytepose med stor tyll og sprøyte topper på en bakepapirkledd stekeplate, eller du kan sette små kaker med en skje på platen. Stek kakene ved 180 grader i ca 10 minutter. Avkjøl kakene på rist. Oppbevares i tett boks


2 kommentarer:

  1. Heisan, det mangler smør i ingrediensene, hvor mye skal det være i denne oppskriften?

    SvarSlett
  2. Beklager at smøret har falt ut, det er nå rettet. Hilsen Synne

    SvarSlett