mandag 12. desember 2016

Pannestekt torsk med bakte rotgrønnsaker, bacon og soya smør


Torsk er noe av det beste jeg vet og ovnsbakte rotgrønnsaker både ser og smaker fantastisk godt, når det da i tillegg serveres med stekt bacon til, blir dette et eventyrkig godt måltid. Dette er enkelt å tilberede også, med både poteter og grønnsaker i samme form i stekeovnen, da er det kun bacon og fisk å konsentrere seg om.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

Ca. 400 - 450 gr torsk uten skinn og bein
Salt  -  pepper
Litt raspet sitronskall (kan sløyfes)
Smør til steking
2 - 3 poteter i store biter
2 gulrøtter i biter
2 tykke skiver sellerirot i biter
1 pastinakk i biter
1 rødløk i båter
Olivenolje
Salt - pepper
Ca. 100 gr bacon i små terninger
3 - 4 ss smør
2 - 3 ss soyasaus 


Skrell og del poteter og grønnsaker og legg de i en ildfast form. Ringle over olivenolje og strø på litt salt og pepper. Sett formen i stekeovnen ved 200 grader i ca. 20 - 25 minutter.  Kutt opp bacon i små terninger og stek baconet pent brunt i litt smør. Legg baconet på et kjøkkenpapir når det er ferdig stekt. Ha godt med smør på stekepannen, strø salt og og litt raspet sitronskall på fisken, vent til smøret på stekepannen begynner å bli nøttebrunt før du legger i fisken. Har du fisk til mange personer så pass på at du ikke legger så mange biter fisk på stekepannen med en gang. Når du ser at fiskestykkene får en litt annen farge fra stekepannen og opp er det på tide å snu fisken og gi den en fin farge på den andre siden. Mens fisken steker har du smøret i en liten kjele, og la det stå til det begynner å bli brunt. Rett før servering blander du sammen smør, soyasaus og baconterninger, og serverer det til fisk og rotgrønnsaker.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar