torsdag 22. desember 2016

Sjokoladekonfekt med karamell og nøtter


Dette er en fantastisk god og lekker konfekt, og den er veldig enkel å lage.  Du trenger en eller to silikonformer med små hjerter eller andre former. Smeltet sjokolade, kondensert melk og nøtter, det er det hele.


DU TRENGER:

1 boks kondensert melk (ikke Vikingmelk)
Ca. 150 gr mørk eller lys sjokolade
Hasselnøtter


Start med å koke boksen med kondensert melk uten å åpne den i 2 - 3 timer, pass på at det koker hele tiden, og pass på å fylle på med vann slik at boksen er dekket hele tiden. Etter 2-3 timer vil det være den lekreste karamell når du åpner boksen.  Avkjøl litt før du åpner, og avkjøl innholdet  av boksen før du legger de i sjokoladeformene.Smelt sjokolade over vannbad til den er har fin flytende konsistens, ikke bruk for sterk varme, sjokoladen skal smeltes sakte. Hell flytende sjokolade i hullene i silikonformen, snu og vend på formen slik at sjokoladen dekker alle hullene i formen helt til kanten. Hell tilbake i bolle den overflødige sjokoladen, rist litt på formen slik at all sjokolade renner ut, det skal kun være et tynt lag med sjokolade igjen, bruk en deigskrape eller en palettkniv til å skrape bort overflødig sjokolade fra toppen av formen.


Sett formen i fryseren slik at sjokoladen rundt kantene stivner, det tar ca. 15 minutter. Ta formen ut fra fryseren og fyll i karamell fra boksen, ikke la karamellen gå helt opp til kanten, det skal være plass til sjokolade på toppen. Legg en hasselnøtt i hvert hull, trykk den ned i karamellen. Dekk hullene med sjokolade slik at karamellen er dekket, og skrap av det overflødige igjen. Dunk litt med formen slik at det ikke blir luftbobler i sjokoladen. Sett formen i fryseren til konfekten er helt stiv og lett kan trykkes ut av formen.


Du har nå de lekreste konfektbiter som ser ut som kjøpesjokolade, og det er utrolig kjekt å servere slikte lekre søtsaker. I stedet for karamell kan du bruke peanøttsmør, en bit marsipan eller en cocktailbær.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar