fredag 9. desember 2016

Viltgryte med "Snøfrisk"


Vi spiste denne nydelige viltgryten med potetmos og rørte tyttebær, det smakte fantastisk godt, men liker du bedre kokte eller stekte poteter er det ingen ting i veien for å lage det. Gryten får en litt syrlig smak av Snøfrisk og av creme fraiche, og en aldri så liten aning av einebær, og for å si det enkelt, er dette et nydelig måltid. Jeg brukte lettvarianten av creme fraiche, men det er også en smakssak.

DU TRENGER TIL 3-4 PERSONER:

Ca. 800 gr viltkjøtt (viltskav)
Ca. 350 gr sjalottløk i tynne skiver
Ca. 350 - 400 gr sopp
Smør til steeking
Ca. 2-3 dl vann
3 - 4 dl creme fraiche
1 eske snøfrisk
Salt - pepper
3 - 4 knuste einebær 
2 ss balsamicoeddik
1 liten ts timian
Smør til steking
Rørte tyttebær


Del soppen i litt store biter som får surre i litt smør til de begynner å bli gyllen. Surr også løken i smør til den begynner å bli brun. Ha løk og sopp over i en gryte som retten skal lages i. Stek kjøttet til det begynner å bli brunt, det behøver ikke være gjennomstekt og legg det over i gryten etter hvert som det blir ferdig. Hell på vann, dryss over salt og pepper og tilsett timian. Kok opp gryten og tilsett creme fraiche, Snøfrisk og balsamico. La gryten koke bortimot 30 minutter og rett før den er ferdigkokt tilsetter du de knuste einebærene. Smak om det trengs mere krydder, og se om gryten har passelig konsistens, er gryten for tyntflytende kan du røre ut en liten ts. maizenna i litt vann eller fløte og rør det inn i gryten. Serveres med poteter av det slaget du liker og rørte tyttebær.
3 kommentarer:

  1. Hmm, jeg finner ikke snøfrisk i ingredienslisten? Lurer på mengde:)

    SvarSlett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  3. Tusen takk for at du gjorde meg oppmerksom på at en av de viktigste ingrediensene hadde falt ut. Det skal være 1 eske Snøfrisk. Hilsen Synne

    SvarSlett