mandag 19. desember 2016

Mandarinsild


Like før og i selve julen er tiden på året da vi spiser mest sild. prøv noen nye silderetter i år, inviter venner og familie på sildebord, eller lag et glass med en delikat sild som julegave.

DU TRENGER:

4 - 5 kryddersild fileter
1 liten boks hermetiske mandariner
1 dl majones
1 dl lett rømme eller lett creme fraiche
2 ss finhakket rødløk
3 ss hvitvinseddik
2 ss sukker
2 - 3 ss mandarinlake


Skyll sildefiletene i kaldt vann og tørk de med et kjøkkenpapir, del filetene i fine skrå biter ca .1 1/2  cm. Sil saften fra mandarinbåtene og bland sildebiter, rødløk og mandarinbåter sammen i en skål. Visp godt sammen majones, rømme, eddik, sukker og 2-3 ss mandarinlake og vend det inn i sildeblandingen. Sett den ferdige mandarinsilden i kjøleskapet et par dager før den skal spises.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar