mandag 19. desember 2016

Julemarmelade


Dette er virkelig prikken over i-en når det gjelder marmelade til ost, og ikke bare til ost, men denne marmeladen smaker utrolig godt på lefseruller sammen med spekemat og til tapasbordet. Marmeladen lages av det du har i kjøkkenskuffen, så det er igrunnen bare å plukke frem ingrediensene du trenger og sette i gang. Har du ikke alle inrediensene kan du bytte ut noen av ingrediensene med tørket tranebær/gojibær, rosiner eller 1/2 finraspet eple uten skall.

DU TRENGER TIL 2 SMÅ GLASS:

6 små tørkede fiken (4 hvis de er store)
6 svisker uten stener
6 tørkede aprikoser
6 dadler uten sten
1/2 finhakket rødløk
1-2 ss balsamicoeddik
1 liten ts salt
Litt pepper
2 dl vann
1 ss honning (ikke lynghonning)
3-4 hele allehånde
3-4 hele kardemomme
4-5 nellikspiker
Litt presset sitron
1 ss solbær gele eller syltetøy (kan sløyfes)


Hakk fint opp alle de tørkede fruktene og bland alle ingrediensene sammen i en kasserolle. Kok opp og la koke i ca. 15 minutter. Smak til med mere krydder, søtt eller surt, og ha marmeladen over på små glass og sett i kjøleskapet.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar