tirsdag 6. desember 2016

Ingefærkjeks


Ingefærkjeks som smaker innmari godt til en kopp ekstra god kaffe. Kakene holder seg godt i tett boks og pynter du kakene litt er de også ekstra dekorative på kakefatet. Av denne porsjonen blir det ca. 30 kjeks


DU TRENGER:

350 gr hvetemel
1 ts natron
2 1/2 ts ingefær
125 gr mykt smør i små terninger
150 gr sukker
1 1/2 ts friskrevet ingefær
4 ss mørk sirup
1 egg
Liten skvett vann


Bland sammen hvetemel, natron, ingefær og smør, bruk en kjøkkenmaskin eller rene hender, det siste synes jeg er kjekkest med en så liten deig. Når smøret er godt blandet inn i melet, tilsetter du egget, friskrevet ingefær, sukker, og sirup. rør sammen med en sleiv og tilsett en liten skvett med vann, slik at du får samlet alt til en god deig. Sett deigen i kjøleskapet en times tid. Dryss mel på bakebordet og kjevle ut deigen til ca. 3-4 mm, stikk ut rundinger ca. 5 cm i diameter. Legg kjeksene over på bakepapirkledd stekeplate og stek kjeksene ved 185 grader i ca 10 - 12 minutter. Avkjøles på rist og oppevares i tett boks eller glass.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar