lørdag 17. desember 2016

Sherrysild


Sherrysild er en av de sildetypene jeg liker best, og den egner seg godt til å bruke som en liten forrett på en liten skive rugbrød eller pumpernikkel. Jeg lager bestandig sherrysild av kryddersild, det synes jeg er best, men det er jo en smakssak. Jeg har laget to forskjellige typer sherrysild, en med appelsin og en med tørket aprikos.

DU TRENGER:

4 - 5 kryddersildfileter
1 stor rødløk
1 appelsin eller 5-6 tørkede aprikoser
 
LAKE:
 
1 dl sherry
1 dl sukker
4 ss eddik 7%
Litt salt og pepper
5 hele allehånde
5 nellikspiker

Kok opp laken og la den kjølne. Skjær sildefiletene i pene skrå biter og løken i tynne skiver.
Bruker du appelsin må du skjære ut fileten slik at appelsinen blir fri for hinner, bruker du aprikos, kutter du den i strimler. Legg lagvis med sild, løk og appelsinbåter (uten hinner) eller aprikosbiter. Hell over den kalde laken. Sett silden i kjøleskapet. Må stå ett døgn før den serveres.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar