tirsdag 20. desember 2016

Marsipankuler med likør, tørket frukt og sjokoladetrekk


Det er noe helt spesielt med den konfekten man lager selv, den blir ekstra god, og så er det så koselig arbeid å holde på med. Av marsipan kan man lage mange varianter, her er det marsipan smakt til med Grand Marnier, fyllt med tørket frukt og dyppet i sjokolade. Bare så det er klart - dette ble den aller beste konfekten i år.

DU TRENGER:

Ca. 300 gr ferdig marsipan
Ca. 1 ss Grand Marnier, cognac eller en annen likør
Ca. 4 -5 tørkede fiken
Ca. 4 - 5 tørkede aprikoser
Ca. 4-5 tørkede dadler
Ca. 150 gr mørk sjokolade
Syltede appelsinskall som pynt



Kna likøren godt inn i marsipanen slik at den blir godt fordelt. Hakk de tørkede fruktene fint , og smelt sjokoladen over vannbad. Del marsipanen i små biter som rulles til kuler, klem kulene litt flate og legg på noen små biter av den tørkede frukten og rull sammen. Når du har rullet ferdig all marsipanen, legger du marsipankulene i den smeltede sjokoladen, bruk en gaffel og vend på kulene slik at det blir sjokolae rundt hele kulen. Legg marsipankulene på en rist, pynt med syltet appelsinskall og sett marsipankulene kjølig slik at sjokoladen stivner.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar