torsdag 15. desember 2016

Tomatsild


Tomatsild hører absolutt hjemme på bordet enten det er til jul eller til påske, det er egentlig godt hele året og det er en favoritt blant mange. Tomatsild er enkel å tilberede og er den silderetten som blir først oppspist her hos oss.

DU TRENGER:

4 sildefileter enten spekesild eller kryddersild
1/2 dl mild olivenolje eller rapsolje
1 dl eddik 7%
1 lite glass tomatpuré
2-3 ss vann
2 dl sukker
1 løk
1 laurbærblad 
Liten klype chilipulver (kan sløyfes)
pepper
Dill (kan sløyfes)

Legg sildefiletene i melk i et par timer. Del sildefiletene i pene skrå biter og hakk løken grovt.
Rør sammen ingrediensene til tomatsausen og begynn med å vispe sammen eddik, sukker, vann og tomatpure´og visp inn olje litt om litt, smak til med pepper og gjerne litt chilipulver hvis du liker litt mere smak på den ferdige silden.
Ha litt av tomatsausen i bunnen  på glasset/krukken du skal ha silden i og legg videre lagvis, sild, dill og løk. Hell over resten av tomatsausen  og legg laurbærbladet på toppen. Sett i kjøleskap ett døgn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar