torsdag 1. desember 2016

Eplegløgg


En frisk og god gløgg som er god både med og uten alkohol, smaker supert til kveldskos, som velkomst eller når som helst du har lyst på noe som varmer. Dette er også en fin gløgg å servere når du har besøk med barn. Kok opp eplesaften og la den stå i kjøleskapet med krydder, så er det bare å varme opp og tilsette rom hvis du vil ha en gløgg med alkohol. Heller du gløggen over på en koselig flaske og pynter den litt, har du også en koselig julegave eller en vertinnegave.


DU TRENGER.

En stor eller to små kanelstenger
2-3 stjerneanis
5-8 hele kardemommer
Revet skall av 1/2 sitron
1 ss brunt sukker
1/2 ss revet fersk ingefær
Ca. 7 - 10 dl eplesaft/eplejuice/eplemost
1 dl rom (kan sløyfes)


Ha alt krydder utenom ingefær sammen med eplesaften og sukkeret i en kasserolle, kok opp, ta kasserollen av platen og tilsett ingefær. La dette stå og trekke et par timer. Sil gløggen, varm den opp igjen og drikk den slik som den er eller tilsett rom.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar