tirsdag 16. juni 2015

Rekesalat med selleri, eple og ingefær


En herlig og knasende sprø salat til å ha på brødskiva, passer også til en salat buffet, koldtbord eller til små crostini på et tapasbord. Fordelen med å lage pålegget selv er at du kan bruke rester og du har kontroll med hva maten du spiser inneholder.


DU TRENGER:
 
Ca. 130 - 150 gr rensede reker
1 finhakket stilk stangselleri
1 finsnittet vårløk
1/2 finhakket eple
1-2 ts finrevet ingefær
Liten klype paprikapulver
Salt - pepper
Ca 1 ts presset sitron
2 store ss matyoghurt
Ca 3-4 ss majones


Rens rekene og del ca. halvparten i to. Kutt eple, vårløk og selleristilk i smått og bland alt i en skål. Riv ingefær og tilsett den sammen med sitronsaft i rekeblandingen. Bland sammen yoghurt og rømme og smak til med paprika før du vender det inn i rekesalaten. Smak til med salt, pepper.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar