tirsdag 9. juni 2015

Mandarinmarmelade med chili og honning


Nydelig på brødskiva og himmelsk på ost er det jeg vi si om denne marmeladen her. Det er et så mye mere overkommelig arbeid å lage en liten mengde marmelade, så 3-4 glass er akkurat passe arbeid, du blir raskt ferdig med et flott produkt.


DU TRENGER:

12 mandariner
Ca. 200 - 350 gr sukker
3 ss blomsterhonning
1 stor chili


Vask og skrubb godt fire av mandarinene og skjær dem i tynne skiver. Resten av mandarinene skreller du og deler i biter. Ha alt i en kasserolle sammen med sukker og honning, kok opp og la marmeladen småkoke i 20 - 30 minutter uten lokk, husk å røre av og til. Synes du det blit mye hele mandarinbåter i marmeladen kan du gjøre slik som jeg gjør, ta ut ca. halvparten av marmeladen som du kjører glatt med en stavmikser og heller tilbake i kasserollen igjen, nå har du en mere jevn konsistens på marmeladen. Tilsett finhakket chili og la marmeladen småkoke videre uten lokk i ca. 30 miutter til. Ta marmeladeprøven ved å ha ca. 1 ts. marmelade på et fat og dra fingeren gjennom, hvis marmeladen glir tilbake i streket etter fingeren må marmeladen kokes en stund til.


Ha den ferdigkokte marmeladen over på små rene glass som oppbevares kaldt, eller de kan fryses.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar