fredag 12. juni 2015

Ytrefilet av svin med ovnstekte grønnsaker



Helstekt ytrefilet av svin er en fantastisk fin råvare. Ytrefilet er svinekam som er renskåret for ben og fett, så det er et magert kjøtt med bare 1,8 % fett. I dag har jeg laget en marinade som ytrefileten har fått steke i, og som tilbehør masse gode grønnsaker og små mandelpoteter. Som saus har jeg kun kokt ut formen som kjøttet har stekt i og silt kraften og kun varmet det opp.


TIL 4 PERSONER TRENGER DU:

800 gr - 1000 gr ytrefilet av svin
Salt og pepper
Smør til bruning 

GRØNNSAKSFORM:
 
Ca. 6 - 8 poteter (alt etter størrelse) delt i 2 eller 3 biter
1 lite gul løk i båter
1 liten rød løk i båter
4-6 asparges i biter (kan sløyfes)
2 gode never spinat
3/4 squash i store biter
Ca. 10 - 12 cherrytomater
Noen kvister rosmarin, timian, oregano
God olivenolje
Salt


Tørk av kjøttet og la det ligge fremme på kjøkkenbenken en liten time før du begynner å tilberede det, og i mens lager du marinaden som kjøttet skal stekes i.

MARINADE:
 
2 ss soyasaus
Saft av 1/2 lime
1 ss chilisaus
2 fedd finhakket hvitløk
1/2 chili i tynne ringer
1 ss revet frisk ingefær
3-4 ss rapsolje
Rør sammen alle ingrediensene til marinaden. 

Ha en god klatt smør i stekepannen og la det bli nøttebrunt, strø salt og pepper på svinefileten og brun den pent gylden på alle sider. Legg den brunede svinefileten i en ildfast form og hell over marinaden. Sett formen i stekeovnen på 180 grader, sett inn et steketermometer og la formen stå til termometeret viser 68 - 70 grader, da er svinekjøttet så vidt gjennomstekt. Vil du at kjøttet skal være litt rosa, tar du ut kjøttet når termometeret viser 63 grader.


Skrell potetene del de i 2 eller 3 og la de koke i en kjele i ca. 6 minutter. Del opp løken i båter, squash i store biter og ha de lettkokte potetene, squash og løk i en ildfast form, hell over god olje, strø på litt salt og legg på urter. Sett formen i stekeovnen sammen med svinefileten hvis du har plass, bruker du varmluft kan du sette det i to høyder. La potetformen steke i 10 minutter, da legger du på asparges i biter, spinat og cherrytomater. Ha på mere olje hvis det virker tørt, og bruk to gafler og vend om på grønnsakene. Stek videre til alt er ferdig. Beregn tiden slik at kjøttet får hvile 10 - 15 minutter etter at det er ferdigstekt, pakket i al-folie. 
Hell litt vann i formen som kjøttet er stekt i og sil det over i en liten kasserolle, varm det opp og server det som saus til kjøttet, vil du ha en tykkere saus kan du røre ut en ts maizenna i litt vann og tilsette i kraften og gi det et oppkok.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar