onsdag 10. juni 2015

Penne med kylling og chorizo


Det er ikke nødvendig med kremfløte eller creme fraiche for å lage god pastasaus, personlig synes jeg denne måten her med litt av kokevannet til pastaen og parmesan blir vel så godt. Istedet for blomkål kan du bruke broccoli og du kan bruke soltørkede tomater i stedet for cherrytomater.

TIL TO PERSONER TRENGER DU:

Ca. 150 gr fullkornpenne (eller en annen type pasta)
1 stor eller to små kyllingfileter
1 fedd finhakket hvitløk
1 hakket løk
50 - 80 gr chorizo i biter
8 - 10 cherrytomater delt i fire
Ca. 1/4 blomkål i små biter 
Ca. 1 - 1 1/2  dl kokevann av pasta
Ca. 2 dl finrevet parmesan
1/4 - 1/2 ts cayennepepper
2 ss kapers
Klippet persille
Litt god olje


Kok pasta etter anvisningen på pakke og ta vare på 1 1/2 dl av kokevannet. Ha litt olje på stekepannen og stek kyllingfileten pent brun, du kan gjerne dele den i biter før du steker den og legg den tilside.. Del chorizo i små biter, ha litt olje på stekepannen, la oljen bli varm og la chorizobitene få surre litt i oljen før du tilsetter løk, hvitløk og biter av blomkål. la dette surre i fire - fem minutter så tilsetter du kyllingen, smaker til med cayennepepper, tilsetter capers. Hell over kokevannet fra pastaen og rør inn parmesanosten, rør godt og tilsett cherrytomater, varm opp og server rykende varm sammen med pasta og persilledryss.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar