torsdag 18. juni 2015

Caprese salat



Caprese er en enkel og rask salat fra det italienske kjøkken og opprinnelig fra Capri. Salaten er nydelig som forrett, men passer godt til en liten lunsjrett eller som tilbehør til grillmaten. Oprinnelig lages salaten kun av tomat, mozzarella, basilikum og god olivenolje, jeg har tilføyd litt rødløk og litt agurk i dag, og serverer salaten som lunsj sammen med litt spekeskinke og ristet brød.


TIL 4 PORSJONER TRENGER DU:

4-5 store tomater i skiver
2 kuler med mozzarella i skiver
1/2 rødløk i tynne skiver
Basilikumblader
Agurkbiter (kan sløyfes)
2-3 ss god basalmico
Ca. 1/2 dl god olivenolje
Salt - pepper


Vask tomatene og skjær de i skiver. Anrett tomatskiver og skiver av mozzarella pent på et serveringsfat, legg over noen tynne skiver av rødløk, og dryss over agurkbiter og basilikum.


 Bland sammen balsamico og olivenolje, tilsett salt og pepper og ringle dressingen over salaten.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar