onsdag 3. juni 2015

Hvit asparges med smørsaus og spekeskinke


Nå er sesongen her for hvit asparges så nå gjelder det å bruke denne delikatessen mens den er her.  Hvit aasparges er kraftigere i smaken enn grønn asparges og trenger lengre koking, det er samme planten , men hvit asparges vokser under jorden mens grønn asparges vokser over jorden. Hvit asparges har et litt seigt skall og må derfor skrelles før den kokes eller dampes.
Jeg har kokt aspargesen i dag, og serverer den med en nydelig smørsaus og seranoskinke medbrakt fra Spania.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

1 bunt hvit asparges
10 - 12 skiver spekeskinke

SAUS:
 
2 ss creme fraiche
Strøken ts maizenna
1 eggeplomme
1/2 ts hvitvinseddik
1 ss presset sitron
Ca. 25 gr smør
Salt - pepper


Kutt av 3-4 cm nederst på aspargesen, la aspargesen ligge flatt på en skjærefjøl, hold i tuppen og bruk en potetskreller og skrell nedover fra tuppen. Bruk en vid kjele og kok opp vann, tilsett litt presset sitron og et par ts. sukker, Legg aspargesen i det kokende vannet og kok i ca 4-6 minutter alt etter hvor tykke asparges du har.


Lag sausen ved å ha alle ingrediensene untatt smøret i en kasserolle, sett kasserollen på middels varme og rør/pisk  hele tiden to-tre minutter mens det tykner (skal ikke koke). Ta kasserollen av varmen og pisk inn smøret.
Sausen serveres varm sammen med asparges og spekeskinke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar