mandag 22. juni 2015

Banankake med valnøtter og sjokolade


Når du har smakt denne kaken vil du aldri mere kaste overmodne bananer, en bedre anvendelse av sortprikkede bananer får du lete lenge etter, dette ble en saftig og nydelig kake. Bruker du en liten brødform blir kaken litt høyere, selv synes jeg den er passe slik den er her, formen jeg har brukt er ca. 22 x 22 cm.

DU TRENGER:

150 gr sukker
130 gr smør
250 gr hvetemel
2 egg
2-3 modne bananer
2 ts valiljesukker
1 1/2 ts bakepulver
1 dl melk
Ca. 50 gr hakkede valnøtter
Ca. 40 gr hakket mørk sjokolade


Smør og sukker røres hvitt og skummende, rør inn eggene, ett av gangen og mos bananene fint og rør de inn. Bland sammen hvetemel, vaniljesukker og bakepulver og rør det inn vekselvis med melken. Bland inn sjokolade og valnøtter til slutt. Rør minst mulig etter at du har tilsatt eggene, kaken kan bli litt "gummiaktig" hvis du rører for mye. Dekk bunnen av formen med bakepapir og hell i røren. Kaken stekes ved 170 grader i ca. 35 minutter. Kjenn med en kakepinne om kaken er stekt.
Avkjøl kaken i formen.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar