lørdag 27. juni 2015

Loff med cottage cheese

Loff er ikke akkurat hverdagskost hos oss, vi holder oss for det meste til den grove brødtypen, men av og til må man unne seg litt ekstra. Cottage cheese i bakst gjør baksten lett og smaksrik, det er denne loffen også og den er lett å skjære fine skiver av og kjempefin å fryse.


TIL 1 LOFF TRENGER DU:

2 1/2 dl melk
2 ss smør
25 gr gjær
100 gr cottage cheese
1/2 ts sukker
1 ts salt
Ca. 500 gr hvetemel
Egg eller melk til pensling

Rør gjæren ut i lunken melk, tilsett salt, sukker og cottage cheese. Rør inn melet litt etter litt til du har en passende fast deig, så tilsetter du smøret, og lar kjøkkenmaskinen gå på halv styrke til smøret er helt eltet inn i deigen, og la maskinen gå ca. 5 minutter etter at alt smør er arbeidet inn.
Dekk bakebollen med plast og sett den på et lunt sted til heving. Når deigen er hevet til ca. dobbelt størrelse (ca. 1 time) tar du deigen ned på bakebordet og former deigen til et glatt og fint avlangt brød. Legg brødet på en bakepapirkledd bakeplate og sett brødet til etterheving ca. 20 - 30 minutter. Pensle med sammenpisket egg eller melk, bruk en skarp kniv og lag et par snitt i brødet og stek ved 200 grader i 35 - 40 minutter. Brødet avkjøles på rist.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar